Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

Hypotheek ING met variabele rente aangepast

vrijdag, 22 juni 2012

ING heeft gecommuniceerd dat per 1 augustus 2012 de opslag voor hypotheken met een leningdeel met variabele rente aangevraagd ná 1 juni 2009 zal worden verhoogd met 0,35%.

De aanleiding voor dit besluit zijn de ontwikkelingen op de financiële markten en de aangescherpte regelgeving, waardoor de kosten van financiering voor hypotheken al langere tijd stijgen. Hierdoor neemt ook de kostprijs voor hypotheken met een variabele rente toe, wat tot uiting komt in het doorberekenen van een deel van die kosten in een hogere opslag voor variabele hypotheken. ING heeft besloten deze verhoging uit te stellen.

Waarom wordt de verhoging uitgesteld?

Over de voorgenomen verhoging heeft ING een aantal vragen gehad. Zo heeft een deel van de klanten aangegeven meer tijd te willen hebben om naar de verhouding tussen het vaste en variabele deel van hun hypotheek te kijken en om de mogelijke alternatieven voor variabele rente te kunnen onderzoeken. ING wilt graag zorgvuldig omgaan met deze klanten. Daarom heeft ING besloten de verhoging vooralsnog niet door te voeren. Ze verwachten klanten in het najaar nader te informeren.

Wat betekent dit concreet?

- De variabele rente bestaat uit de marktrente (Euribor) plus een Opslag Variabele Rente. De Opslag Variabele Rente wordt per 1 augustus 2012 niet verhoogd en blijft voorlopig 2,4%.
- Het aanbod uit de vorige brief: 3 jaar lang een vaste rente tegen het tarief van de vaste rente van 1 jaar, blijft geldig tot 8 juli 2012.
- Klanten die van dit aanbod gebruik hebben gemaakt kunnen dit tot 8 juli 2012 kosteloos wijzigen naar de oude situatie.

Nieuwe klanten

Door de gestegen kosten van hypotheken met een variabele rente wordt per 21 juni 2012 voor nieuwe klanten het variabele leningdeel gemaximeerd op 25% van de totale hoofdsom.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.