Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Aflopen rentevaste periode. Hypotheek oversluiten of...?

De rentevaste periode is bijna afgelopen en nu moet u voor uw hypotheek een nieuwe rentevast periode kiezen. Of beter, uw hypotheekrente moet opnieuw vastgezet worden voor een nieuwe rentevastperiode. Bij uw huidige bank ontvangt u vaak een veel hogere verlengingsrente voor de nieuwe rentevaste periode van uw hypotheek dan bij een andere bank. Dat betekent een flinke stijging van uw maandlasten! Niet leuk, maar er is een oplossing!

Voorstel rentevaste periode ontvangen van uw eigen bank?

Neem vrijblijvend contact op voor een GRATIS TEGENVOORSTEL en bespaar veel rente!


Hieronder leest u over 'aflopen rentevast periode' de veel gestelde vragen en antwoorden:

1. Is het verplicht om na aflopen rentevast periode dit bij dezelfde hypotheekverstrekker te verlengen?

U bent niets verplicht bij het aflopen van de rentevastperiode van uw hypotheek. Een goede adviseur kan u laten zien of het zinvol is voor de nieuwe hypotheekrente en bijkomende kosten uw hypotheek bij een andere bank voor een nieuwe rentevaste periode vast te zetten.

2. Kunnen wij een andere hypotheekvorm kiezen bij het aflopen van de rentevast periode?

U kunt bij het aflopen van de rentevastperiode van uw hypotheek een andere hypotheekvorm kiezen, maar een hypotheekverzekering stopzetten kan onverstandig zijn. Vaak kan deze mee naar de nieuwe hypotheek. Een goede adviseur kijkt dit voor u na.

3. Mogen wij onze nieuwe rentevast periode kiezen bij een andere hypotheekverstrekker zonder boete?

Op de rente vervaldatum, dus op het moment van rente- of hypotheekverlenging dat uw rentevast periode afloopt, is het bij de meeste banken toegestaan om boetevrij af te lossen. Wel komen er notariskosten en evt. afsluitkosten en/of taxatiekosten bij kijken. De hypotheekadviseur rekent voor u uit hoeveel voordeel u kunt behalen, of juist hoe weinig.

4. Wanneer moeten wij dan de huidige hypotheek opzeggen of gaat dit automatisch bij een nieuwe rentevast periode?

Dit verschilt per geldverstrekker en staat in de algemene voorwaarden. Meestal is het 1 maand. De hypotheekadviseur kijkt dit voor u na.

5. Krijgen wij gezondheidsvragen als we de hypotheek bij een andere geldverstrekker een nieuwe rentevast periode kiezen?

Als uw hypotheekverzekering bij het elders vastzetten van uw hypotheek meegenomen kan worden niet, als er een nieuwe hypotheekverzekering wordt gestart wel.

Bekijk ook eens het artikel hypotheek verlengingsvoorstel en aflopen rentevastperiode .

Nieuwe rentevastperiode bij dezelfde bank zinvol of niet? Wij rekenen het graag voor u uit. Gebruik vrijblijvend ons contactformulier.