Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor alle generaties

Gestandaardiseerde DVD's

De minister van Financiën heeft besloten het dienstverleningsdocument (DVD) te standaardiseren om meer transparantie over de dienstverlening te bereiken. Met gestandaardiseerde DVDís van financiële dienstverleners kunnen consumenten diensten en kosten eenvoudig vergelijken.

De beperking in onze ogen is wel, dat er met gemiddelden wordt gewerkt. Elke adviessituatie is anders. U wilt als klant niet een gemiddelde prijs, maar de prijs die bij uw situatie hoort! U betaalt ook niet een gemiddelde prijs bij de bakker, maar de prijs voor de boodschappen die u afhaalt. Daarom bespreken wij altijd graag op voorhand de te verwachten kosten in uw specifieke situatie.

Op 1 juli 2013 treedt de verplichting in werking om een standaard DVD aan de consument te verstrekken voor producten die per 1 januari 2013 onder het provisieverbod vallen. Vanaf deze datum is het DVD niet langer vormvrij, maar kent het een vast format.

De overgrote meerderheid van de consumenten waardeert de komst van het nieuwe, standaard dienstverleningsdocument (DVD). Alle financiële dienstverleners werken straks met hetzelfde standaard document, waarin ze informatie geven over onder meer hun dienstverlening, onafhankelijkheid en de kosten die ze in rekening brengen.

Bekijk hieronder onze actuele DVD's:

DVD hypotheekadvies
DVD hypotheekbemiddeling
DVD risicoverzekering bemiddeling
DVD Vermogen bemiddeling