Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

Pas op aangepast maximum aftrekbaarheid afsluitprovisie

donderdag, 10 maart 2011

In verschillende online media, waaronder BDO.nl, is een artikel verschenen over het feit dat fiscale partners die samen een lening zijn aangegaan, vanaf nu hun afsluitprovisie tot maximaal € 7.260,- kunnen aftrekken. Het zou gaan om een verdubbeling van de huidige aftrek van de afsluitprovisie. Zie ook het eerder gepubliceerde nieuwsbericht op onze website.

Omdat er nog geen publicatie van de Belastingdienst is geweest waaruit deze beleidswijziging blijkt, blijft FACN vooralsnog uitgaan van het bestaande beleid, dus van het huidige maximum van € 3.630,- aftrek in het jaar van aankoop van de woning, en een evenredige verdeling van het meerdere aan afsluitprovisie boven dit bedrag verdeeld over de looptijd van de hypotheek.

In het artikel, een publicatie van BDO zelf, wordt melding gemaakt van een procedure die door BDO op dit punt is gewonnen.

BDO stelt ook dat de Belastingdienst het tot nu toe gevoerde beleid op dit punt zal wijzigen. Nu blijkt dat de uitspraak waarop BDO zich beroept, nog niet is gepubliceerd. Er is geen publicatie van de Belastingdienst waaruit de door BDO gestelde beleidswijziging blijkt.

Dit betekent dat het beleid van de Belastingdienst dus (in elk geval vooralsnog) niet is gewijzigd.

Standpunt FACN
FACN wil niet van een omstreden standpunt uit te gaan. Daarom blijft FACN ervan uitgaan dat partners gezamenlijk in totaal maximaal 1,5% van de schulden, die zijn aangegaan ter financiering van de eigen woning, maar niet meer dan € 3630,- als afsluitprovisie in aftrek kunnen brengen in het jaar van aankoop van de woning.


« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.