Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Nieuwe provisieregels schadeverzekeringen verwacht

woensdag, 16 februari 2011

Uiterlijk 1 januari 2013 gaat het provisieverbod in, maar voor schadeverzekeringen zullen nieuwe regels, misschien wel dit jaar, al het geval zijn, verwacht Leo de Boer van het Verbond van Verzekeraars.

De Boer gaf in zijn toespraak op het Hypotheken Event daarom aan te schrikken van uitspraken als: "Omdat bij schadeverzekeringen en bancaire spaardiensten nauwelijks iets verandert, wijzigt er voor 90 procent van onze businesse dus niet veel", zoals Peter Dirks van Midden-Brabant advies onlangs deed in VVP.

"Een grote denkfout", aldus De Boer. Volgens de Verbonds-directeur focussen politici zich bij de provisiediscussie weliswaar op de hypotheekmarkt, maar pleit onder andere de VVD er voor om het provisieverbod door te trekken naar schade. Het Verbond is in ieder geval voor actieve transparantie en een bonusverbod bij schadeverzekeringen.

De Boer ging nog eens in op het argument dat een provisieverbod ten koste gaat van de toegankelijkheid van advies. "We willen de minder draagkrachtige klant niet afschrikken met een nota van 3.000 euro. Maar doen we af en toe niet net of iedereen minder draagkrachtig is en we niemand willen afschrikken met een nota? Houden we daarmee niet toch een beetje vast aan de oude provisiewereld waarin we de klant niet lastig vielen met deze informatie?"

Gespreid betalen is bij deze groep volgens De Boer de oplossing, desnoods door gebruik te maken van factoring diensten die voorfinancieren en incasseren. (bron:VVP.nl)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.