Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Herfst 2013, maar lente begonnen voor woningkopers

dinsdag, 1 oktober 2013

Nu Nederland langzaam wegzakt in de afgevallen bladeren, regen en wind van de herfst, wordt het elders juist lente. En wel op de huizenmarkt. Het ontluikende leven dat eigenlijk het voorjaar kenmerkt, wordt nu in september steeds meer zichtbaar: de starters op de woningmarkt zien het weer zitten.

Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau van de ING, dat elk kwartaal de stemming onder woningbezitters en starters peilt. Het percentage beginnende huizenkopers dat het nu een gunstig moment vindt om een huis aan te schaffen, was nog niet zo hoog sinds de bankiers begonnen met meten in 2006: ongeveer 80 procent.

Het goede sentiment onder potentiële kopers en woningbezitters past in een trend.

Het CBS liet onlangs zien dat de huizenprijzen in Nederland aan het stabiliseren zijn. Een goed verstaander weet dat 'stabiliseren' niet per se veel betekent.

Jarenlang was 'stabilisatie' een prijsdaling die iets minder hevig is in vergelijking met de meting in de periode ervoor. Inmiddels lijkt dat om te slaan. Het Kadaster, dat zich op andere gegevens baseert dan het CBS, noteerde voor de tweede maand op rij zelfs een lichte stijging in de huizenprijzen.

(bron: Wegwijs.nl)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.