Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Termijn omzetting en oversluiten naar bankspaarhypotheek

maandag, 17 december 2012

Omzettingen hypotheek zonder KEW naar Banksparen (SEW) langer mogelijk

Hypotheken zonder KEW kunnen tot 1 april 2013 nog omgezet worden naar een Bankspaar Hypotheek (SEW) met behoud van de huidige fiscale regels. Daarna is dit niet meer mogelijk. Onder hypotheken zonder KEW vallen bijvoorbeeld ook de Aflossingsvrije.

Als iemand zijn hypotheek nog wil omzetten naar een Bankspaar Hypotheek (SEW), moet u de omzettingsaanvraag uiterlijk 1 maart 2013 bij ons indienen. De ondertekende omzettingsofferte moet uiterlijk 31 maart 2013 in ons bezit zijn. Ook moeten de benodigde stukken per die datum binnen zijn.

Oversluitingen hypotheek zonder KEW naar Banksparen (SEW) langer mogelijk

Klanten met een hypotheek zonder KEW kunnen hun hypotheek tot 1 april 2013 oversluiten naar een Bankspaar Hypotheek (SEW)met behoud van de huidige fiscale regels bij een andere geldverstrekker.

Als iemand nog wil oversluiten naar een Bankspaar Hypotheek (SEW)dan moet u de aanvraag uiterlijk
1 maart 2013 bij ons indienen. De ondertekende offerte moet uiterlijk 31 maart 2013 in ons bezit zijn. Ook moeten de benodigde stukken per die datum binnen zijn.

Nieuwe Bankspaarhypotheken in 2013

Ook in 2013 kunnen nieuwe Bankspaar Hypotheek (SEW)-met en zonder NHG- gesloten worden met behoud van de huidige fiscale regels.

Voorwaarde hierbij is dat het overgangsrecht in de situatie van de klant van toepassing is.

In dat geval blijven namelijk de regels van toepassing die in 2012 gelden voor hypotheekrenteaftrek en Spaarrekening Eigen Woning (SEW). Dit is het geval als klanten op 31 december 2012 een onherroepelijke, schriftelijke overeenkomst tot de verwerving van een eigen woning hebben.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.