Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Onzekerheid over hypotheken duurt voort

donderdag, 25 oktober 2012

De onzekerhei en afwisseling van voorstellen rond de hypotheekrenteaftrek gaat nog steeds door.

De PvdA en de VVD zouden ‘studeren’ op een verdere beperking van de aftrek, zo meldden bronnen aan De Telegraaf. Nu zou er ook mogelijk fiscaal worden ingegrepen in de aflossingsvrije hypotheek voor bestaande gevallen.

Of dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk, er liggen meerdere scenario’s op tafel. Maandag debatteert de Tweede Kamer over het Belastingplan 2013, waarbij ook de hypotheekrenteaftrek wordt besproken.

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt wil in ieder geval nu een brief van de formateurs over het geschuif en geritsel rond de hypotheekrenteaftrek. Vorige maand riep premier Rutte nog dat men van de hypotheken van ‘oude’ woningbezitters zou afblijven. Omtzigt noemt de draai van Rutte het breken van een verkiezingsbelofte.

"De VVD laat een dikke mist hangen over wat er met bestaande hypotheken gebeurt vanaf januari", zo twittert hij. Ook vindt Omtzigt het vreemd dat de VVD inmiddels steun heeft geweigerd voor een brief van informateurs over de hypotheekrenteaftrek. "Zeer ongewoon, informatie blokkeren", aldus Omtzigt.

(bron: InFinance)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.