Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

Verdere beperkingen ING hypotheekverstrekking

vrijdag, 21 september 2012

Met ingang van 29 oktober aanstaande past de ING haar product- en acceptatiebeleid aan. Het gaat hierbij om het stopzetten van de verkoop van Beleggers- en Fondsenmixhypotheken en het niet langer verstrekken van tweede hypotheken als de eerste hypotheek bij een andere geldverstrekker loopt. Daarnaast zijn vanaf deze datum ook MGE/MVE constructies niet meer mogelijk.

ING herijkt voortdurend haar productenpalet om te bezien of dit nog aansluit bij de huidige klantvraag, marktomstandigheden en de risico’s. In dit kader passen de genoemde maatregelen.

Wat houden de aanpassingen in?

Met ingang van maandag 29 oktober 2012 is het niet meer mogelijk om te kiezen voor een Beleggers- of Fondsenmix hypotheek. Dit besluit heeft geen gevolgen voor bestaande ING klanten met deze hypotheekvormen. Zij mogen hun huidige hypotheekvormen behouden, ook bij verhuizen. Klanten kunnen niet meer kiezen voor een van deze hypotheekvormen bij een hypotheekverhoging. Ook het omzetten of oversluiten naar deze hypotheekvormen is niet meer mogelijk.

Verder is het vanaf maandag 29 oktober 2012 niet meer mogelijk om een tweede hypotheek (of verhoging binnen de bestaande inschrijving) bij de ING af te sluiten, als de eerste hypotheek bij een andere geldverstrekker loopt.


Klanten die een eerste hypotheek bij de ING hebben, blijven uiteraard wel de mogelijkheid houden om een tweede hypotheek (of verhoging binnen de bestaande inschrijving) af te sluiten.

Er bestaan vele vormen van 'Verkoop onder Voorwaarden'.

Vanaf maandag 29 oktober 2012 biedt de ING uitsluitend de Koopgarant regeling onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aan.

Dit betekent dat overige zogenoemde ‘terugkoopregelingen’ onder Maatschappelijk Gebonden Eigendom(MGE) en Maatschappelijk Verantwoord Eigendom (MVE) niet meer mogelijk zijn bij particuliere hypotheken aan nieuwe klanten. Deze maatregel heeft geen gevolgen voor bestaande particuliere klanten met een ING hypotheek onder NHG met deze constructies. Zij behouden hun rechten én voorwaarden tot het einde van de looptijd van de hypotheek.

(bron: ING)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.