Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

ING: aanpassing acceptatie- en prijsbeleid

vrijdag, 27 juli 2012

Per 3 augustus 2012, vooruitlopend op komende wetgeving en om de transparantie van de tariefstelling verder te vergroten, stopt de ING met de huidige kortingen voor de eerste rentevaste periode.

Daarnaast scherpt ING de acceptatieregels aan voor de verstrekking van een hypotheek.

Rentekortingen en opslagen ING hypotheken

Per 1 januari 2013 treedt nieuwe wetgeving in werking (Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen, BGfo 3) en mogen kortingen op de hypotheektarieven alleen worden verstrekt als deze zowel aan nieuwe als bestaande klanten worden gegeven.

Met ingang van 3 augustus 2012 zijn daarom bij de ING de rentekortingen en opslagen niet meer van toepassing bij de verstrekking van particuliere hypotheken aan nieuwe klanten.

Klanten die deze rentekortingen en opslagen hebben, behouden hun rechten én voorwaarden tot het einde van de lopende rentevaste periode. Ook als zij een productomzetting zónder tussentijdse renteaanpassing doen of 1 op 1 gaan meenemen tijdens deze lopende rentevaste periode.

Na afloop van de lopende rentevaste periode, evenals bij tussentijdse renteaanpassing, zijn deze rentekortingen en opslagen ook voor bestaande klanten niet meer van toepassing.

Aanpassing acceptatiebeleid ING hypotheken

In de huidige onzekere economische omstandigheden vindt de ING dat de combinatie van hoge financieringen ten opzichte van de waarde van het onderpand in combinatie met een hoge financiering op basis van het inkomen hypotheekklanten kwetsbaar maakt.

Daarom verstrekt de ING met ingang van 3 augustus 2012 geen hypotheken (zowel met als zonder NHG) waarbij er meer dan 5 keer het inkomen en meer dan 100% marktwaarde van de woning wordt gefinancierd.

(bron: ING)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.