Financieel Adviescentrum
Nederland
Kundig en transparant

Overgansgregeling startershypotheken

dinsdag, 29 mei 2012

Over de woningmarkt zijn in het zogenoemde Lenteakkoord, gesloten tussen VVD, CDA, D66, GroenLinks en D66 een aantal afspraken gemaakt over met name de hypotheken.

Het akkoord is in handen van De Telegraaf. In de plannen staat, zoals al bekend was, dat de hypotheekrente-aftrek voor nieuwe hypotheken vanaf 1 januari volgend jaar alleen geldt voor leningen die volledig worden afbetaald. De aflosperiode met renteaftrek blijft volgens de afspraken 30 jaar, nieuwe hypotheken mogen niet meer bedragen dan de waarde van het huis.

Voor starters is volgens De Telegraaf een overgangsregeling getroffen, waardoor nog wel een hogere hypotheek kan worden aangedaan.

Ook geldt een uitzondering voor mensen die via een hogere hypotheek investeringen doen in hun huis, waardoor het huis meer waard wordt.

Huurders met een inkomen tussen de 33.000 en 43.000 euro per jaar krijgen te maken met een huurstijging van de inflatie plus een procent.

Ook komt er volgend jaar een verhuurdersbelasting, maar die regeling moet nog worden uitgewerkt.

(Bron: Redactie, Volkskrant.nl. Woningmarkt: 'Overgangsregeling voor startershypotheken.' http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3256681/2012/05/16/Woningmarkt-Overgangsregeling-voor-startershypotheken.dhtml?utm_source=RSSReader&utm_medium=RSS]http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3256681/2012/05/16/Woningmarkt-Overgangsregeling-voor-startershypotheken.dhtml?utm_source=RSSReader&utm_medium=RSS)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.