Financieel Adviescentrum
Nederland
Persoonlijke service

Rabobank blijft somber over hypotheekmarkt

dinsdag, 21 februari 2012

Ook in het 4e kwartaal van 2011 vertoonde de Nederlandse huizenmarkt geen tekenen van herstel. De verkoopcijfers en verkoopprijzen van eigen woningen zijn nog verder weggezakt. De kans dat daar in 2012 nog structureel verandering in komt is klein. Zo stelt de Rabobank in het dinsdag gepubliceerde Kwartaalbericht Woningmarkt.

De economische tegenwind en onzekerheid over o.a. de hypotheekrenteaftrek spelen volgens Rabobank de huizenmarkt nog altijd parten.

Op de korte termijn dreigt ook nog de werkloosheid op te lopen en zal het kabinet naar verwachting dieper het mes zetten in de overheidsuitgaven, met nog ongewisse gevolgen voor de koopkracht. Geen goede vooruitzichten voor herstel.

Meer aanpassingen binnen bestaande hypotheek bekeken

Daarnaast is zichtbaar dat steeds meer consumenten hun huidige hypotheek onder de loep houden. Om te kijken wat er binnen de huidige hypotheek aan verbeteringen nu en voor de toekomst mogelijk zijn. Dit gebeurt steeds vaker met een hoog opgeleide Erkend Hypothecair Planner die geen producten verkoopt maar enkel advies geeft.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.