Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

Reisverzekering en wintersport

dinsdag, 10 januari 2012

De wintersport vakantie begint uiteraard met het uitzoeken van een leuke bestemming, bijvoorbeeld via www.allewintersporthuizen.nl.

Ben jij voldoende verzekerd op wintersport? Natuurlijk ga je er niet vanuit dat je bij het skiën of snowboarden een ongeluk krijgt. Toch is het goed om van te voren uit te zoeken of je in dat geval goed verzekerd bent.

Wat vergoedt uw zorgverzekering en wanneer heeft u een reisverzekering nodig?

De zorgverzekering vergoedt de kosten die medisch noodzakelijk zijn. Heb je bijvoorbeeld een been gebroken en wil je met een gipsvlucht terug naar Nederland? De gipsvlucht is niet medisch noodzakelijk en wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Een reisverzekering met de module Geneeskundige kosten vergoedt deze kosten wel.

Een zorgverzekering vergoedt de kosten conform Nederlandse tarieven. Ga je op wintersport naar bijvoorbeeld Zwitserland? De kosten van medische hulp zijn in Zwitserland veel hoger dan in Nederland. Dat bekent dat een deel van de kosten niet vergoed worden door de zorgverzekering.

Wil je dit financiële risico niet? Kies dan voor een reisverzekering met de module geneeskundige kosten.

Wanneer je naar een Nederlands ziekenhuis wilt worden overgeplaatst, vallen de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) niet onder uw zorgverzekering.

Let er dus goed op of je deze module hebt meeverzekerd en kom niet voor onaangename verrassingen te staan.

Controleer de polisvoorwaarden van jouw reisverzekering of jouw reisverzekering een wintersportdekking heeft.

Soms is een reisverzekering overbodig. Maar als je op wintersport gaat liggen de zaken echt anders. Dit heeft alles te maken met de eerder genoemde 'gevaarlijke sporten' waar skiën ondervalt. Geen enkele andere verzekering dan een goede of aanvullende reisverzekering met wintersportdekking dekt de bijkomende risico’s van skiën.

OHRA heeft in het basispakket van de OHRA Reisverzekering standaard wintersportdekking . Dit zit niet bij alle verzekeraars standaard in de basis. Kijk voordat je op wintersport gaat dus of je voldoende bent verzekerd.

Voor veel sporten zoals bergbeklimmen, skiën, diepzeeduiken, parachutespringen of waterskiën, heb je een aanvullende verzekering op je reisverzekering nodig.

Bekijk alle reisverzekeringen online via Simpelverzekeren.nl/reisverzekering

Pas ook op met apres-ski

Voor de apres-ski liefhebber is het belangrijk te weten dat alcoholgebruik in zeer beperkte mate is toegestaan in de sneeuw. Pas dus goed op als je aangeschoten toestand onderuit gaat. Ook de kans op bevriezingsverschijnselen of onderkoeling is verhoogd omdat mensen vaak denken het warmer te hebben met een borrel op, dit is uiteraard niet het geval. Dit zal ook consequenties hebben op een eventuele uitkering op de ongevallenverzekering.

Aanvullend verzekeren voor wintersport

Als je gaat skiën, kun je je voor de skivakantie aanvullend verzekeren voor:

• annulering,
• reisrechtsbijstand,
• autohulppakket,
• extra sportuitrusting, zoals je ski's, snowboard, skischoenen

Uitbreiden reisverzekering met wintersportdekking

Met een reisverzekering die is aangevuld met wintersportdekking ben je tijdens je skivakantie verzekerd voor medische kosten en buitengewone kosten in verband met redding, opsporing of repatriëring. Deze aanvullende dekking is niet overbodig! De kosten voor bijvoorbeeld redding of transport per helikopter naar het dichtst bijzijnde ziekenhuis in jouw skigebied, kunnen nog flink oplopen.

Tegen een kleine meerprijs breid je de reisverzekering uit.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.