Financieel Adviescentrum
Nederland
Kundig en transparant

Uitkeringen NHG fors toegenomen

vrijdag, 6 januari 2012

Het beroep op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is vorig jaar fors toegenomen. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW).

In totaal deden ongeveer 2000 huishoudens een beroep op de NHG na een gedwongen verkoop met verlies, tegen 1331 huishoudens in 2010. In 50 procent van de gevallen was echtscheiding de oorzaak van de gedwongen verkoop en in 20 procent werkloosheid.

„Gezien de omvang van de kredietcrisis valt het aantal aanspraken dat momenteel op NHG wordt gedaan mij erg mee”, zei algemeen directeur Karel Schiffer van de NHG.

„Naarmate de werkloosheid toeneemt en de prijzen van woningen dalen, zijn meer huishoudens genoodzaakt een beroep op NHG te doen. Het belang van NHG als vangnet voor de financiële risico's van het eigenwoningbezit is op dit moment groter dan ooit.”

In totaal hebben 136.500 huishoudens de aankoop of verbetering van hun woning in 2011 gefinancierd met NHG. Dat is sinds de introductie van de hypotheekgarantie in 1995 het hoogste aantal garanties in één jaar.

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.