Financieel Adviescentrum
Nederland
Voor het hele gezin

Stijgend aantal BKR registraties betalingsproblemen

donderdag, 11 augustus 2011

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel is in 2010 gestart met een speciale kredietbarometer die elk half jaar de trends en ontwikkelingen in het betalingsgedrag van de Nederlandse kredietnemers laat zien.

Daaruit blijkt dat tijdens het eerste helft van dit jaar 7,2% van de 9,1 miljoen Nederlandse kredietnemers niet kon voldoen aan hun betalingsafspraken.

"Dat betekent een fikse stijging ten opzichte van 2010, toen het percentage juist stabiliseerde na een aanzienlijke groei in de jaren daarvoor", zegt directeur Peter van den Bosch van de BKR. "Tussen december 2010 en eind juni steeg het percentage dat moeite heeft met betalingen opnieuw met 0,6%."

Hij signaleerde al een aanzienlijke toename in de vraag naar schuldhulpverlening, terwijl er ook in de incassobranche een forse groei in het aantal wanbetalers is.

"Deze trend heeft zich nu in de kredietsector voortgezet", aldus Van den Bosch.

Het BKR schat dat er op dit moment in Nederland 300.000 echte probleemgevallen zijn: mensen die serieuze betalingsachterstanden hebben op het gebied van huur, energie en sociale diensten. (bron:AMWeb)

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.