Financieel Adviescentrum
Nederland
De beste deals

Enorme stijging verkoop verzekeringen voor huisdieren

woensdag, 6 juli 2011

In 2010 is het aantal afgesloten huisdierverzekeringen bij de grootste aanbieder van huisdierenverzekeringen met 38% gestegen. Dit meldt Proteq Dier & Zorg die de cijfers van 2009 ten opzichte van 2010 met elkaar vergeleken heeft.

De laatste jaren stijgt het aantal verzekerde honden en katten in Nederland aanzienlijk. De schatting is dat er nu circa 170.000 honden en katten een ziekte- kostenverzekering hebben, waarvan er 109.000 bij Proteq Dier & Zorg verzekerd zijn.

Huisdierverzekeringen lijken steeds meer op humane zorgverzekeringen

Net als bij de ziektekostenverzekeringen vor mensen, bieden aanbieders van huisdierenverzekering verschillende extra dekkingen. De eigenaar kan hierdoor de verzekering kiezen die het beste bij zijn huisdier en zijn situatie past. Net als bij bijvoorbeeld de huisarts, keert de huisdierenverzekering van Proteq direct uit aan de dierenartspraktijk. De eigenaar van het huisdier hoeft niet meer eerst zelf de nota voor te schieten. De dierenartsenpraktijken en de klanten reageren zeer positief.

Huisdierverzekering logisch onderdeel van Verantwoord Huisdierbezit

De groei van het aantal verzekerde honden en katten past in de maatschappelijke trend dat van baasjes wordt verwacht dat zij goed voor hun huisdier zorgen. Ook medische zorg hoort daarbij. Die zorg wordt steeds uitgebreider. Uitgebreide behandelingen van tumoren en MRI scans komen regelmatig voor. Dierenartsrekeningen van 6 a 700 euro zijn daardoor echt geen uitzondering meer. Medisch is er veel mogelijk, maar het moet wel betaald worden. Steeds meer eigenaren zijn zich hiervan bewust en zorgen dat ze hierop voorbereid zijn. Bijvoorbeeld door het afsluiten van een huisdierenverzekering voor hun hond of kat van Proteq.

gerelateerde berichten:

Proteq huisdierenverzekering - marktleider
OHRA Huisdierverzekering - hond en kat verzekeren
De Nationale huisdierenverzekering wordt OHRA

« Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuws- brief en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.